Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
DİZİ
11/01/2019

2014 yapımı What We Do in the Shadows, FX'te dizi olarak ekrana gelecek

Ev arkadaşı olan dört vampirin gündelik hayatına ve modern dünyada hayatta kalma maceralarına odaklanan What We Do in the Shadows, Mart ayında FX'te başlıyor. 


İngilizcede ‘belgesel’ (documentary) ve ‘dalga geçmek, eğlenmek, sahte’ (mock) kelimelerinin birleşiminden oluşturulan Mockumentary, gerçek olmayan hikayelerin sanki varmış/olmuş gibi anlatıldığı bir sinema türü bildiğiniz gibi. Bu türün son yıllardaki en başarılı örneklerinden biri ise, 2014'te yayınlanan What We Do in the Shadows isimli oldukça eğlenceli ve ses getiren bağımsız bir yapımdı. Türkçeye 'Aylak Vampirler' olarak çevrilen yapım, Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington’da yaşayan Viago, Vladislav, Deacon ve Petyr adlı dört kişilik bir vampir grubunun günlük hayatını anlatan kurmaca bir belgeseldi. Thor: Ragnarok’un yönetmeni Taiki Waititi ile Yeni Zelandalı aktör ve senarist Jemaine Clement’in yönettiği belgesel, son yılların en özgün ve eğlenceli işlerinden biriydi. 



Bu son derece eğlenceli yapım, şimdi de FX ekranlarında dizi olarak karşımıza çıkacak. Aynı adlı filmin televizyon ekranı versiyonu olacak dizi New York’ta geçecek ve farklı zamanlardan gelen ve yüzlerce yıldır ev arkadaşı olan üç vampirin başından geçenleri konu alacak. Başrollerinde Matt Berry, Kayvan Novak, Natasia Demetriou ve Harvey Guillen’in oynayacağı What We Do in the Shadows, Mart ayında başlıyor. İlk sezonu 10 bölüm sürecek dizinin yönetmen koltuğunda ise Taika Waititi bulunuyor. Bu son derece eğlenceli yapımı sabırsızlıkla bekliyoruz. Hala filmini seyretmediyseniz ise, şiddetle tavsiye ediyoruz.