Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
MÜZİK
03/12/2018

Piiz, yeni albümü Gelincikler ile kırık kalplere çare aramaya devam ediyor

2003 yılından beri kariyerlerine istikrarlı bir şekilde devam eden Türk rock müziğinin en uzun soluklu gruplarından Piiz, kırık kalplere ilaç olacak yepyeni şarkıları ""Gelincikler""i müzikseverlere buluşurdu.

Röportaj: Gizem Ertürk

Yeni tekliniz “Gelincikler” hikayesi nedir?
Şarkı; kendini aşk içinde doğru ifade edememiş bir adamın vazgeçtiği dünyasından çıkıp başka bir dünyayı kabullenmesinden bahsediyor. Yönetmenimiz klipte ise; İstanbul’un karanlık dünyasında yaşanmış bir aşk hikayesi penceresinden bakarak bir öykü yaratıyor. Bir pavyon sanatçısı ile karanlık sokakların belalı abisinin eskide kalmış ve yıllar sonra bir kaldırım taşı ile son bulan aşk düellosunu gözler önüne sunuyor. Çaresizce ve içindeki gizli tutkuyla bu aşka şahit olan aşık garsonun da bir hikayesi bu.

Sözleriniz ve video kliplerinizle dinleyicinize ulaştırmak istediğiniz mesaj ne?
Klip çekerken de şaşkınlıkla ve net bir şekilde gördük ki, evet böyle de bir dünya var ve bu dünyanın da yangınları var. Yokmuş gibi yaparak dünyamıza yön veremeyiz, çünkü aşk her yerde aşk.

İstanbul gizleyemediği karanlık dünyası nasıl bir yer size göre?
Net bir ifade ile belli bir çıkmazın içinde bir araya itilmiş, zorunluluk ve sorumlulukları arasında kirlenmeyi, kirletmeyi kabullenmiş insanların yaşam alanı diyebiliriz 

Bir önceki tekliniz “Zehir” de büyük beğeni toplamıştı. Bir süre daha böyle teklilerle mi gidecek, albüm projesi var mı?
Aslında Zehir ile Gelincikler aynı zamanda da çıkabilirdi ama biraz aralarına zaman koymayı uygun bulduk. Hiçbir zaman doğru zamanı öğrenememiş bir grup olarak böyle bir çözüme gittik :) Çok yakında Piiz’den uzun zamandır beklenilen bir albüm çalışması içine gireceğiz.


Neden şarkılarınızda ağırlıklı olarak “hüzün”, “aşk acısı” gibi temalar hakim?
Yaşadığımız coğrafyadan tutun da kendi gözlem ve yaşadıklarımız bu konuda en belirleyici faktör. Ama içimizden geldiğinde yüz güldüren şarkılar da çıkabiliyor :)

Bir dönem şarkılarınızı dinleyicinize ulaştıramamaktan söz ediyorsunuz sosyal medyanın gücü bu sorunu aşmanıza yardımcı oldu mu?
E tabi sosyal medya sayesinde daha fazla kişiye ulaşıyoruz ama bu yine de yeterli olmuyor, çok fazla detay var sosyal medya düzeninde. bazı durumlarda profesyonel desteğe ihtiyaç duyuyoruz ve şu ana kadar çoğu şeyi grup olarak tek başımıza üstlendik. Bundan sonra bu işleri işi bilenlere bırakmayı düşünüyoruz, biz müzik yapmak istiyoruz.

2003 yılında bugüne aktif olarak müzik yapıyorsunuz… 15 yılda rock müzik piyasasındaki değişimi, dönüşümü nasıl yorumlarsınız?
Çok heyecan verici işler de duyuyoruz, belli bi kalıba sokulmuş çok benzer işler de duyuyoruz. Öz eleştiri yapmak gerekirse bu dönem dönem bizi de içine sokmayı başarabilmiş bir piyasa döngüsü. Son birkaç yıldır daha özgün işlerin ortaya çıkması bizi de umutlandırıyor ve daha özgür şeyler yapmaya itiyor.

Yola cover grubu olarak çıkan bir topluluk olarak günümüzde gençlerin çokça cover yapmalarını nasıl yorumluyorsunuz? 
Evet biz 19-20 yaşlarında çoğu grup gibi cover yapan bir grup olarak yola düştük, sonra bizim için efsane olan isimlerin şarklılarına naçizane çok fazla özenerek yeni düzenlemeler yaptık. Bunlar da daha çok kitleye ulaşmamızda vesile oldu. Bu kitleye de albümlerimizde kendi bestelerimizle seslendik. Bu yüzden cover hissiyatı dışında aynı zamanda iyi bir kitle iletişim aracı diyebiliriz . Şu an üçüncü yenilerden tutun da pop ve Rock müziğin kemikleşmiş isimleri de çok başarılı cover çalışmaları yaptılar ve bu onların da yolunu açtı. Dezavantaj ise kendi anlattığımız hikayenin önüne cover şarkılar geçiyorsa orda bir depresyon sizi bekliyor olabilir :)