Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
TEKNOLOJİ
17/07/2018

Apple 70 yeni emoji duyurdu

Apple sonbahardaki güncellemeyle birlikte 70 yeni emojinin de geleceğini duyurdu. Yeni gelen ve gereksiz olan emojiler hangileri?


Apple, bir dizi yeni emojiyi daha duyurdu. Bu sonbaharda iOS 12'ye gelecek 70 emoji arasında süper kahramanlar, kanguru, ay çöreği, kızıl saçlılar, keller ve bir sürü şey var. Bu emojiler her yıl Unicode Consortium tarafından seçiliyor. Ancak böyle giderse emoji deryasında boğulacağız. Birkaç yıla 2 bin 500'ün üzerinde emoji olacağı ön görülüyor. Gerçi şikâyetçi olacağımızı sanmıyorum zira emojiyi seviyoruz. Geçen yıl Twitter’da 2,2 milyardan fazla gülmekten gözleri yaşaran emoji kullanıldı. Bunu 1 milyardan fazla bir sayıyla kalp emojisi takip ediyor. Türkiye’de en çok kalp emojisi kullanılıyor. Emojipedia’ya göre, Facebook Messenger üzerinden günde 5 milyar emoji gönderiliyor. Sadece Facebook gönderilerinde, her gün 700 milyondan fazla emoji kullanılıyor. Her gün 900 milyondan fazla emoji, Facebook ve Messenger’da herhangi bir yazılı mesaj olmadan gönderiliyor.
 


'GEREKSİZ EMOJİLER GİTSİN' KAMPANYASI!

Yeni emojilerle gittikçe artan emoji sayfasını inceleyen Vice, Unicode Consortium'a işe yaramayan emoji listesi hazırlamış. Pek da haksız sayılmaz... Akıllı teknolojinin içindeki emoji sayfasında bir sürü saat emojisi var. Alarm saati, her saat ve yarım saatleri gösteren hurda saatler, saat kulesi, kum saati... Bu emojiler yalnızca stresli zamanlarda kullanılıyordur herhalde. Peki ya çağrı cihazı? Bir dakika telefonlar sayesinde onlardan kurtulmadık mı? Benzer şeyler var; posta kutusu, ahize telefon, radyo, Atari joystick'i, flaşı patlayan fotopraf makinesi, 3 renk CD... Listeden çıkarılsın! 
Japonya silüeti neden var? Tamam Japonya emojiyi icat etti. Ama bu kendi ikonunu alması gerektiği anlamına gelmez. Zaten bayraklar var... Peki ya Ay emojileri? Dolunay, yeni ay ve hilal şeklindekileri anlıyorum ancak diğerleri... Neden Ay tutulmasının tüm evreleri var ki? Meteorologlar ve astrologların bile kullandığından emin değilim.