Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
RÖPORTAJ
12/02/2018

Beaten Fame Postkolik'in sorularını yanıtladı

Yeni teklisi Kim Bilir? ile dikkatleri üzerine çeken Beaten Fame'in kurucuları Elçin Orçun ve Güven Gültekin, merak edilenleri anlattı. 


Elçin Orçun ve Güven Gültekin'in bir araya gelmesiyle iki yıl önce kurulan ve Dünya isimli şarkısıyla büyük ilgi uyandıran Beaten Fame, yeni teklisi Kim Bilir? ile dinleyiciyle yeniden buluştu. Postkolik, sizi bu harika ekiple tanıştırıyor.

Sohbetimizi Beaten Fame ortaklığının başlangıç ve bugüne geliş serüveniyle açalım; öncelikle nasıl bir araya geldiniz?
Elçin: Ortak bir arkadaşımızın güzeller güzeli kalbi sayesinde bir araya geldik. İkimiz de çalışabileceğimiz insanlar arıyorduk ve tanışmamıza arkadaşımız vesile oldu. Aynı gün içinde görüştük, ertesi gün de müzik yapmaya başladık. Tanışmamızın hayatımızdaki en büyük şanslardan biri olduğunu düşünüyorum. Önceleri niyetimiz benim sahnelerimde canlı performanslar yapmaktı. Güven, bu konuda Türkiye’de hiç karşılaşmadığım bir yetenek.
Güven: Aslında ilk önerdiğim isimdi. Beat and Fame (ritm ve ün) ve Beaten Fame’i (yenik şöhret, yenilmiş ün) birlikte içermesini beğenmiştim. Elçin'in de dediği gibi, ilk tanıştığımızdan beri güçlerimizi birleştirdik. Daha çok azını duymuş olsanız da, birlikte yaptığımız çok şarkı var. Üretmek ve paylaşmak bize göre çoğu güzelliğin anahtarı.

Elçin, solo kariyerinin oldukça başarılı şarkılarla dolu, peki bir grup projesine dahil olmak nasıl hissettiriyor? Bundan sonra Beaten Fame’le mi devam edecek müzikal üretimin?
Elçin: Çok teşekkürler… Beaten Fame gözümün ucunda. Hayal bebek. Onun bir parçası olmak, her şeyden önce çok özgür hissettiriyor. Durmadan gururlanma şansı yakaladığım kocaman bir aile olma yolunda ilerliyor. Bundan sonra Beaten Fame ile sarılmadığımız göz kalmasın çok istiyorum. Sadece Türkiye’de değil, gidebildiğimiz dünyanın ötesine de gitmek istiyorum. Artık bir parçam ve çok mutluyum. İçim bir müzik kutusu gibi, bunu ben de zamanla keşfediyorum. Hepsini dinliyorum ve bir sürü, farklı farklı, başka tarzda şarkılar çıkıyor ortaya. Hepsi benim ve hepsi kendi yolunu bir gün bulacak. Şimdi Birkan Nasuhoğlu ile yeni bir şarkı yapıyoruz mesela, heyecanım büyük. Gökyüzü her zaman bizden yana. O yüzden bir kalıbın içinde değiliz. Sadece hayallerimin peşindeyim.
 


Kim Bilir? şehir hayatının kaosundan ilham bulan bir şarkı. Beste ve söz aşamaları nasıl gerçekleşti?
Elçin: Aslında dünyayı kendi krallığı zanneden insanların, herkesi nasıl bir fanusun içinde hapsettiğini sandığını anlatıyor. Tüm bunları açık açık anlatamayacağımız (!) içinde şarkı yaptım. Ama yine de birçok kez şarkı düğümleniyor ve şu an mahalleyle anlatamadıklarımız arasındaki bağı kuruyor. Herkesin içinde başkaları yüzünden kirlenen dünyaya dur deme hissinin olduğuna eminim. Kimse kötülükle doğmuyor. Bizim elimizde olmayan sebeplerle kötülüğü meşrulaştıranlara karşı tek kalkanımız sevgi ve umut. Güzeli yaşatmak da bizim elimizde. Şarkı bundan bahsediyor. Bir gün Güven’e çaldım şarkıyı ve kaydettik. Sanırım şarkıyı bitirmesi birkaç saatten fazlasını almadı, mailini gördüğümde kalbim hızlanmıştı. Şarkımızı dinlemeye başladım. Gerçekten şok olmuştum. Bir süre nefesimin kesildiğine eminim. Çok nadiren kendi şarkını bir başkasının hissiyle dinleyebiliyorsun. Gerçekten bizim şarkımız olmuştu ve hepimiz için doğmuştu. Daha önce bir şarkıma karşı böyle bir heyecan hissetmedim desem yeridir.
Güven: Ben güzel duyduğumu sandığımı yapmaya çalışıyorum sadece :)
 


İki tekliniz arasında yaklaşık bir sene var, bu süreçte üretiminiz ne ölçekteydi? Teklilerin, albümlerin yerini aldığı piyasa şartlarında bir Beaten Fame albümü mümkün mü ,yoksa yola klip destekli teklilerle mi devam edeceksiniz?
Elçin: Geçtiğimiz bir sene boyunca durmadan ürettik. Hepsini bir araya getirdiğimizde sadece Güven’in altyapılarından 20’den fazla şarkı ortaya çıktı. Bir taraftan da Dj setup’ımızla İstanbul’un en sıkı gece kulüplerinde çaldık. Hiç durmadık aslında. Farkında olmadan bir albüm yapmışız. Şimdi sırada 4 şarkılık bir EP, çok sevdiğimiz bir dostumuzla ortak EP ve ardından şarkısı bol bir albüm planımız var.
Güven: Kliple birlikte şarkı çıkartmak da hoşumuza gidiyor. Video hazırlayıp beğeniye sunmak çok değişik bir heyecan. Video ve klip de sürekli olacak işlerimizde. Bu sene canlı performanslı videolar ile daha çok karşınızda olacağız. İşbirliklerine de çok sıcak bakıyoruz. Bir araya gelip ruh yaratabildiğimiz herkesle birlikte çalışmaktan keyif alırız. Üretmeye devam.