Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
FİLM
09/04/2019

Conjuring evreninden sıkı bir korku filmi: The Curse of Llorona

19 Nisan'da vizyona girecek korku filmi The Curse of La Llorona'nın yönetmen koltuğunda The Conjuring 3‘ün yönetmeni Michael Chaves otutuyor. 


James Wan’ın yarattığı Conjuring evreni genişlemeye devam ediyor. Wan bu kez yönetmenlik yerine yapımcılığı üstlenmiş ve Latin yönetmen Michael Chaves’e bu görevi devretmiş. Latin kültürüne ait lanetli bir karakterin filminde, kamera önü ve arkasında Latin kökenli isimlere yer verdiğinden bu film için şu sıralarda Hollywood’da oldukça pozitif yorumlar yapılıyor. The Curse of Llorona’nın konusu da filmde işlenen şehir efsanesine kompliman yapar nitelikte.


Anna Garcia, 70’lerin Los Angeles’ında iki çocuğuna bakmak zorunda olan dul bir kadındır. Kaza ve doğal afetlerde enkaz müfettişi olarak çalışan Anna Garcia, atandığı bir davanın olay mahallinde tuhaf bulgulara rastlayınca olayı derinlemesine araştırmaya karar verir. Araştırması derinleştikçe şaşkınlığı da artar, zira rastgele atandığı davanın olay mahallinden edindiği kanıtlar, Anna Garcia’nın ailesinde yaşanmış olan ve kimselerin bilmediği doğaüstü olaylarla bağlantılar içerir. Kendi başına yaşadığı bu keşmekeşin içinden çıkamayan Anna Garcia, ailesine yakın olan bir din adamından bilgi almaya gider ve La Llorona adlı hayalet kadının kendisine musallat ve çocuklarına musallat olduğunu öğrenir.

 

Latin Amerikan kültüründe “ağlayan kadın” olarak da bilinen La Llorona, yaşarken iki çocuğunu öldürdüğü için lanetlenen bir kadındır ve dul annelere musallat olup, çocuklarını kaçırmasıyla bilinir. Anna Garcia, bu laneti kırıp, çocuklarının hayatını kurtarmak için mistik ve ürkütücü bir yolculuğa çıkmak zorunda kalacaktır. Başrollerinde Mad Men dizisinden tanıdığımız Linda Cardellini ve Breaking Bad dizisinin kötü adamlarından Raymong Cruz’un rol aldığı The Curse of Llorona, ülkemizde “Lanetli Gözyaşları” adıyla gösterilecek. Conjuring sinema evreni hem ülkemizde hem de dünya çapında çok izlenen filmlerden oluşuyor, bu sebeple The Curse of Llorona’nın da mütevazı bütçesinin en az 10 katı kadar hasılat elde edeceğini öngörüyoruz. Bu gizemli Latin korkusu ülkemizde 19 Nisan’dan itibaren vizyonda olacak.