Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
POP-KÜLTÜR
18/07/2018

Dünyanın en meşhur çizgi kedisi Simon's Cat ile tanışın

Simon Tofield'ın 2009 yarattığı karakter Simon's Cat, YouTube'da milyonların izlediği bir fenomen. Bu sevimli kedi Postkolik radarında. 



Çocukluğundan beri resim yapmaya ve çizgi filmlere merakı olan Simon Tofield, uzun yıllar reklamcılık sektöründe çalıştı. Her şey istediği gibi gidiyordu fakat teknoloji de hızla değişiyordu. Durumun farkında olan animasyoncu işsiz kalmamak için öğrendiği yöntemleri kullanarak kedisiyle yaşadığı bir anıyı çizgi film haline getirdi ve kendi sitesinde paylaştı. Bu çizgi filmi gören biri, haber vermeden YouTube'da paylaştı ve video iki hafta içinde 2 milyondan fazla kişiye ulaştı. İnternette gezinirken tesadüfen kendi videosunu gören animasyoncu plansız başarısını görünce de Simon's Cat serisi 2008 yılında doğmuş oldu. Şimdi Simon's Cat'in dünyada 10 milyondan fazla hayranı var.


Simon's Cat, haylaz, sürekli yemek isteyen, diğer kedileri kıskanan, bir işini hallederken tonla sakarlıklar yapan şişman bir kedi. Özellikle oburluğu, sahibi Simon'ın başına türlü işler açıyor. Milyonlarca hayranı olan bu tombul kedi, aslında animasyoncunun çocukluğundan bu yana sahip olduğu dört kediyle yaşadıklarının bir derlemesi. Basit gibi görünüyor olsa da iki dakikalık çizgi filmi yapmanın bir buçuk ay olduğunu söyleyen Tofield, "Bazen sadece videoya sesleri eklemek için en az bir ay uğraşıyoruz" diyor. Tek başına başladığı bu tesadüf dolu serüvene artık kendi seçtiği elemanlardan oluşan bir ekiple devam ediyor. 

 


Simon's Cat 
animasyonunun en az seyredilen videosu 1 milyon 240 binlerdeyken, en fazla seyredilen videosu 60 milyondan fazla. Bu seri sadece bir animasyon filmi olarak da kalmadı. 28 ülkede yayımlanan dört ciltlik çizgi hikayesi çıktı ve anında milyonlar sattı. Tofield işleri öyle büyüttü ki, Simon's Cat tişörtleri, bardakları, aksesuarları ve kedilere göre eşyalar tasarlayıp internet üzerinden satmaya başladı.Tekliflerin aksine, uzun bir film yapmak istemiyor. YouTube'da yayınlanmamış animasyonları, çeşitli ekstralar ekleyerek DVD olarak satışa sunacak. Yaramaz kedi ve sahibi arasında geçen komik animasyonları izlemek isteyenler YouTube'da Simon's Cat kanalından ya da simonscat.com sitesinden ulaşabilir.