Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
DİZİ
06/04/2018

George Clooney'nin yeni dizisi Catch-22'nin kadrosu şekilleniyor

George Clooney, tam 18 yıl sonra Catch-22 dizisiyle ekranlara dönüyor. Altı bölümlük mini diziye son dahil olan isim ise Hugh Laurie oldu. 


Daha önce de kaleme aldığımız gibi yakışıklı oyuncu George Clooney, tam 18 yıl sonra ekranlara geri dönüyor. Hatırlanacağı üzere Clooney 1994-2000 yılları arasında NBC’nin fenomen tıp dizisi E.R.‘ın ilk beş sezonunda ana kadroda rol almıştı. Toplam 108 bölümünde rol alan ve dizideki Dr. Doug Ross rolüyle kariyerinde çok önemli bir sıçrama yaşayan Clooney, E.R.'ın ardından televizyon kariyerine virgül koyup sinemaya odaklanmıştı.
Clooney, uzun bir aradan sonra Catch-22 projesi için eranlara dönüyor. 1961 yılında yayınlanan Joseph Heller romanı Catch-22‘nun 6 bölüm sürecek televizyon uyarlamasının başrolünde izleyeceğimiz Clooney, dizinin yönetmenliğini de yapacak. Hulu platformunda yayınlayacak mini dizinin kadrosuna Christopher Abbott’ın ardından son olarak, House dizisiyle kalbimizi feth eden üç Altın Küre ödüllü İngiliz aktör Hugh Laurie dahil oldu.
2. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunda bombardıman pilotu olarak görev yapan İtalyan asıllı Yossarian’ın öyküsünü baz alan Catch-22, yayınlandığı günden beri Amerikan edebiyatının köşe taşlarından biri olarak görüyor. Dizi projesinde George Clooney'i Yossarian rolüyle ilzyeceğiz. Bu arada Catch-22'nin 1970 yılında Jon Voight, Orson Welles, Anthony Perkins ve Martin Sheen'li kadrosuyla sinemaya uyarlandığını ve bir hayli ilgi çektiğini de söyleyelim. 


George Clooney'i  E.R. günlerinden hatırlayan?