Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
POP-KÜLTÜR
03/09/2018

Golden State Killer'ın öyküsü HBO ekranlarına geliyor

44 yıldır kanundan kaçan seri katil Golden State Killer'ı yakalatan kitap olan ünlenen I'll Be Gone in the Dark, HBO ekranlarında belgesel olarak yayımlanacak. 


1974-1986 arasında ABD'de adeta terör estiren, sıra dışı hikayesiyle birçok kitaba, belgesele ve filme konu olan azılı seri katil Golden State Killer, 44 yıl adaletten kaçtıktan sonra beklenemedik bir şekilde yakalanmıştı. Uzun yıllar boyunca halk arasında büyük korkuya ve öfkeye neden olan cani, minimum 120 soygun, 50 tecavüz ve 12 cinayetten sorumlu tutuluyordu. Üstelik tüm bu suçları işlerken neredeyse arkasında hiç delil bırakmamıştı ve kim olduğu konusunda hiçbir somut ipucu da yoktu. Minik soygunlarla başladığı suç kariyerinde kısa sürede azılı bir caniye dönüşen Golden State Killer, 1986’da Orange County'de 18 yaşındaki bir kadını tecavüz ettikten sonra vahşice öldürmüş ve o günden sonra adeta sırra kadem basmıştı. 




ABD tarihinin en önemli davalarından birine dönüşen Golden State Killer soruştumasının çözümünde I'll Be Gone in the Dark: One Woman's Obsessive Search for the Golden State Killer adlı kitap oldukça kilit rol oynamıştı. Toplumun hafızasını temize çekmek için bazen gazeteciler ve araştırmacı yazarlar, ellerini taşın altına herkesten biraz daha çok koymak zorunda kalırlar. Michelle McNamara’nın da yaptığı tam olarak buydu. ABD’nin en çok ilgi gören podcast’lerinden birinin sunucusu olan Michelle, TrueCrimeDiary adlı programında Amerika’da faaliyet gösteren seri katilleri inceliyordu. McNamara’nın ilgisini en çok çeken isim, yakalanamamış olması sebebiyle Golden State Killer’dı. McNamara’nın programı o kadar popülerdi ki, ünlü ABD’li yayıncı Harper Collins’ten kendisine kitap yazması teklifi geldiğinde hemen kabul etti ve Golden State Killer’ı anlatan I'll Be Gone in the Dark: One Woman's Obsessive Search for the Golden State Killer adlı kitabı kaleme aldı. Michelle McNamara, maalesef kitap yayınlanmadan hayata veda etti. Arkadaşları Paul Haynes ve Billy Jensen, son rütuşları yapıp kitabı piyasaya çıkardı. Kitap, inanılmaz derecede popüler oldu ve ABD’nin bu sene en çok satan ilk beş kitabı arasına bile girdi. Belki de kaderin bir cilvesi olarak, kitabın yayımlanmasından sadece iki ay sonra, eski bir polis memuru olan 72 yaşındaki Joseph James DeAngelo, DNA analizi sonucunda yakalandı.

 

HBO, kısa süre önce yaptığı açıklamayla  Michelle McNamara’nın I'll Be Gone in the Dark: One Woman's Obsessive Search for the Golden State Killer kitabını bir belgesel olarak yayımlayacağını duyurdu. Aslında HBO kitabın haklarını piyasaya çıkmasının hemen sonrasında satın almış; fakat kısa süre sonra katilin yakalanması HBO için adeta pastanın üzerideki çilek gibi olmuş.
Henüz belgeselin kaç bölüm olacağı ya da ne zaman yayınlanacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmış değil. Fakat HBO yönetmenin The Farm: Angola, USA, Ghosts of Abu Ghraib ve Bobby Fischer Against the World gibi yapımların ödüllü yönetmeni Liz Garbus olduğunu açıkladı. Detaylar için Postkolik'i takip edin. Golden State Killer'ın öyküsü ilginizi çektiyse, kaleme aldığımız Tam 44 yıl adaletten kaçan seri katil Golden State Killer'ın öyküsü haberimizi atlamayın!