Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
DİZİ
16/10/2017

Kitaplarda halen hayatta olduğuna inanamayacağınız 10 Game of Thrones karakteri

Game of Thrones evreninde diziyle kitapların mesafesi her yeni sezonla daha da açıldı. Ölüler ve diriler birbirine karıştı!


Tüm zamanların en kanlı dizilerinden biri olan Game of Thrones bu özelliğinden ödün vermediği halde hiç seyirci kaybına uğramayan ender dizilerden. Neredeyse her bölümde bize pek çok ölüm sahnesi izlettiren Game of Thrones'ta artık finale doğru yaklaşırken kimsenin kurtulma şansı kalmamışa benziyor! George R.R. Martin'in kaleme aldığı A Song of Ice and Fire roman dizisinden uyarlanan Game of Thrones'un dizisinde ölen karakterlerden bazıları kitaplarda halen sağ. Martin'in elini korkak alıştırdığını iddia etmiyoruz ancak belirtmemiz gerek ki bu karakterlerden bazılarının dizide ölmüşken kitaplarda halen sağ olmaları, edebiyat dübyasındaki paralel Game of Thrones evreninde bambaşka bir şenlik yaşandığına dair en güzel kanıt. Bakalım Martin'in insafıyla halen yaşamakta olan karakterler hangileri. 


RAMSAY BOLTON

Zalimlerin Kralı lakabıyla tanınan Ramsay Bolton, Sansa tarafından köpeklerine ziyafet olarak sunulmuştu. Bu adi karkaterin ölümüne sevinenlerin sayısı eminiz oldukça fazladır! Maalesef kitaplarda bu sadist manyak halen hayatta ve milletin hayatını karartmakla meşgul! Ramsay, kitaplardaki evrende, Arya Stark zannettiği Jeyne Poole ile evli. Littlefinger'ın Arya'nın yerine geçmesi için zorla ikna ettiği zavalı Jeyne, Ramsay'nin türlü sapıklıklarından nasibini almakta!
 

 

CATELYN STARK
Kızıl Düğün bölümü herhalde sadece Game of Thrones'un değil, televizyon tarihinin en kalp kıran bölümlerinden biridir. Stark ailesinin hemen hemen yarısının Frey'lerin elinde doğrandığı bu bölüm bize aynı zamanda Game of Thrones'un şakası falan olmadığını da kanıksatmıştır. Stark ana Catelyn, kitaplarda da aynen dizide gördüğünüz gibi öldürülmüştür ancak George R.R. Martin'in tuhaf huylarından biri de ölüleri geri getirmesidir! Stark ailesinin kurtlarından Nymeria tarafından bulunan Catelyn'in cesedi daha sonra Beric Dondarrion ve Bayraksızlar tarafından teslim alınacaktır. Beric tarafından hayata döndürülen Catelyn Stark, Lady Stoneheart adını alır ve Bayraksızlar'a liderlik ederek Freyler, Boltonlar ve Lannisterlar'a suikastler düzenlemeye başlar.


SHIREEN BARATHEON

"Şirin" Baratheon'un dizide yaşanan ölümündeki çığlıkları halen kulağımızda çınlamakta. Melissandre'nin aklına uyup Işık Tanrısı'na bu kızcağızı kurban eden Stannis Baratheon'un tanrılar acil tarafından belasını vermeseydi aklımızı oynatabilirdik! Neyse ki hem kendisi, hem karısı hem de ordusu helak oldu. Bu da Westeros'taki diğer zekasız ebeveynlere ders olmuştur diye umuyoruz! Kitaplardaysa Stannis tüm kadınları Kara Kale'de bıraktığı için kimsenin öldüğü ettiği falan yok. İfrit Melisandre ile aynı kalede olmak tamamen güvende olduğu anlamına gelmese de şimdilik küçük Shireen'in keyfi yerinde.

 

TOMMEN BARATHEON
Yeterince manyak bir anneniz varsa sizi intihara sürükleyebilir! Bize inanmıyorsanız Tommen'e sorun! Dizide, anası Cersei Sept of Baelor'u yeşil alevlere odun niyetine havaya uçurunca, genç kral da kendini King's Landing'in Arnavut kaldırımlarına fırlatmıştı Red Keep'in tepesinden. Kitaplarda ise Kral Tommen halen hayatta ve Demir Taht üzerindeki hükümdarlığını intihara sürüklenme endişesine kapılmadan sürdürüyor.

 

MARGAERY TYRELL
Gelinler ve kaynanalar arasındaki ezeli didişmeye takla attıracak bir boyut arıyorsanız Lannister'lara gelin giden Margaery'e bakmanızı öneririz. Cersei'nin wildfire barbekü şenlikleri kapsamında kebap kıvamına getirdiği gelini kitaplarda oldukça avantajlı bir durumda. Üstüne üstlük bu tatlı kızcağız kaynanasıyla yan yana hücrelerde yatmakta ve High Sparrow tarafından yargılanmayı beklemekte. Mağdur gibi gözüktüğüne bakmayın, babası Mace Tyrell çoktan King's Landing kapılarına dayandı bile! Şimdilik rahat ol Margaery, Cersei'nin derdi kitaplarda halen başından aşkın vaziyette!

 

HODOR
"Kapı" gibi adam demek için bir miktar geç kalmış olabiliriz ama bize kızmayın, Hodor'dan bahsederken bu espriyi yapmak zorundayız! "Olm kapıyı tutsana!" cümlesi Hodor yüzünden bir daha asla kulağımıza aynı sığlıkta tınlamayacak! Hodor, Bran, Meera, Jojen ve Summer daha yeni çıkacaklar Three-Eyed Raven'ın huzuruna! Üstelik Bran daha rüyasında Night King'i bile görmedi! George R.R. Martin, Hodor'un hikayesini bir miktar değiştireceğini müjdelemişti zaten, Winds of Winter günün birinde gerçekten de piyasaya çıkarsa okuyacağız bakalım neler değişmiş!

 

LITTLEFINGER
Ne yalan söyleyelim, ava giderken avlanmak Littlefinger'a yakıştı. Kitaplarda Sansa ve Littlefinger'ın hikayesinin diziyle hiç ama hiç de alakası yok. Tuğla gibi ciltlerin sayfaları arasında halen nefes almakta olan Littlefinger, Eyrie'deki köşkten küçük hesaplar yapmaya devam ediyor! Lysa Arryn'i temizlemeyi anca beceren Littlefinger, Sansa'yı Harrold Hardyng'le nişanlayıp Winterfell'de hakimiyetini artırmak niyetinde. Dizide postu deldiren Littlefinger'ın günleri kitapta henüz sayılı olacakmış gibi gözükmüyor.


BENJEN STARK

Ya şu Benjen abimizin dizideki ölümünü inandırıcı bulabilen var mı? Adamcağızı zaten geçen bu kadar bölümde ancak mikroskobik oranda gördük, bari gördüğümüze değseydi! Hayırsız yeğenlerini duvar ötesine düzenlediği operasyonlarla kurtarmayı başaran Benjen dayının kitaplardaki mevzusu çok daha gizemli ve karizmatik. Three-Eyed Raven'ın yaveri olan "donuk elli" Benjen çok daha sık karşımıza çıkan, karizması buzlara hava basan bir karakter. Umarız akıbeti dizideki gibi olmaz da Benjen abinin ardından bir kez daha üzülmeyiz.


OLENNA TYRELL
Teknik olarak dünür sayılmıyor olması hiç umurumuzda değil zira Olenna hanım tam manasıyla Dünürlerin Efendisi olduğunu defalarca kanıtladı. Game of Thrones bize ölüme giden karakterlerin ne denli zavallılaşabildiğini defalarca kez göstermişti ancak bu defa durum bildiğiniz gibi olmadı. Olenna yalnızca ölümü cesaretle göğüslemedi, üstüne bir de Cersei'ye hayatının golünü atıp göçtü bu dünyadan. Olenna dizide böylesine coşarken kitaplarda bir miktar düşük profilli bir duruş sergiliyor. A Feast for Crows'tan beri ortalıklarda gözükmeyen Olenna'nın yeni kitapta kabuğunu kırmasını umuyoruz!

 

VISERION
Olimpik bir mızrak atışı, suya düşen ejderha ve ne hikmetse çelik halatlarla sudan dışarı taşınması! Kabul edelim, geçtiğimiz sezonun en havalı sahnesini çekmek için türlü mantıksızlara bulandı durdu Game of Thrones, yine de şikayetçi olduğumzuu söyleyemeyiz. İş tahtı çoktan aştı, ejderha savaşlarının önü açıldı bile! Zombi Viserion daha ne kadar mavi alev kusacak bilinmez ancka karlı duvarda tropik havalar estirdiğini gördük! Kitaplarda Khaleesi ve Drogon maceradan maceraya koşarken Viserion da kardeşi Rhaegal'le birlikte Meereen piramitlerinin tepelerinde tünemekle meşgul. Tabii bu kendisini son gördüğümüzde böyleydi!