Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
POP-KÜLTÜR
12/02/2018

Köpek Yılı huzur ve keyif getirecek

Çin takvimine göre 16 Şubat'ta başlayacak yeni yıl, 2018'de köpek yılı olarak kutlanıyor. Köpek yılının hayatınıza, evinize ve dünyaya neler getireceğine yakından baktık.


Neden Çinliler yeni yılı farklı kutluyor diye soracak olursanız, sebebi ay takvimi. Festival ve bayramlarını ay takvimine göre ayarlayan Çinliler, geriye kalan diğer etkileri içinse güneş takvimini kullanıyor. Ayın dünya etrafındaki dönüşü 29 günde tamamlandığından, 12 turu da yaklaşık 350 güne denk geliyor. Haliyle de güneş ve ay takvimi arasında gün farkı oluşuyor. Bu da Çin’de her sene yeni yılın farklı bir günde kutlanmasına sebep oluyor. Kutlamalar Çin’de aynı zamanda 'bahar bayramı' olarak da anılıyor. Yeni yıl Çinlilere göre baharla ve doğanın canlanmasıyla başlıyor.

NEDEN KÖPEK YILI
Çin takviminde her yıl iki element ile sembolize ediliyor. 2018’de bu elementlerin her ikisi de toprak! Çin takvimindeki yazılışına göre biri altta, diğeri ise üstte duruyor. Altta duran, aynı zamanda Çin takviminde geçen 12 hayvan burçlarından köpek ve köpek burcunun elementi de toprak. Kısaca bu yıl, iki toprak üst üste geliyor. Üst üste duran iki yang toprak Çin takviminde Fai Kong olarak geçiyor. Fai Kong prensiplerine sıkı sıkı bağlı, sert bir karakteri tasvir eder. Fai Kong gününde doğan insanlar hedeflerine ulaşmakta son derece kararlı ve bunun için sonuna kadar çarpışmaya hazır insanlardır. Köpek yılının bu yılki elementi olan 'yang toprak'ın, yaptırım gücü de çok yüksektir. Bir dağa benzetilir ve aşılması güçtür. Sabittir, dünyevidir, sert mizaçlıdır ve kaslarımızı temsil ettiği için gücü de temsil eder.


NEFES ALACAĞIZ

Geride kalan zor mu zor iki yılın ardından bu yıl, birbirleriyle uyumlu olan iki elementin etkisi içine giriyoruz. Anlayacağınız, az da olsa nefes alabileceğiz sonunda! Bunu nasıl mı biliyoruz? Bunun için yılı temsil eden iki elementin birbiri ile uyumuna bakmak lazım. Yapıcı veya yıkıcı mı? Yani birbiriyle anlaşan elementler yılın sakin ve huzurlu geçeceğinin işaretiyken birbiriyle anlaşmayan, zıt elementler ise çatışma ve zorlukları beraberinde getiriyor. Bu yılın elementleri arasında ise yapıcı bir döngü var. Bu da insanların daha uyumlu ve keyifli bir yıl geçireceğini bize gösteriyor.

AŞKIN ENERJİSİ
Çiftler veya romantik bir ilişki arayışında olanlar, çocuk sahibi olmak isteyenler... Aşk bu yıl güneyden geliyor. Peki bu ne demek? Açıklaması epeyi uzun... En kolayı siz evinizin bu yönündeki bölümlere aksesuar olarak kırmızı renkte çift objeler koyarak o bölgeyi aktive edin. Yılın gök elementi olan Yang Toprak (Yin Su) günlerinde doğanların bu yıl evlenmeleri kuvvetle muhtemel! Çiftler içinse keyifli ve uyumlu bir yıl olacak.

BEREKETLİ SEKTÖRLER
Köpek yılı, ağaç ve ateş elementlerine ait sektörleri destekliyor. Ağaç elementi sektörleri geçen yılın aksine 2018'de kazanç elde edecekler. Bu sektörleri; tekstil, yayın kuruluşları, medya, iç mimari, peyzaj ve yiyecek sektörü olarak sıralayabiliriz. Ateş elementinin de ağaç gibi toprakla pozitif bir etkileşimleri var. Çok çalışacak, aktif olacak ancak emeği paraya çevirmeleri süreç alacak. Borsa, finans, kimya, eğlence ve enerji sektörlerini bu grupta sıralayabiliriz. Aynı şekilde metal elementine ait mühendislik, bilgisayar, otomotiv ve bankacılık sektörleri için de para dönüşü geç olacak. 2018'de bereket kapısının da güneydoğu yönünde olduğunu hatırlatalım. Sık kullandığınız yaşam alanınız güneydoğu yönünde ve önü açıksa bereket enerjiniz aktif olacak demektir. Bu alanı yöne göre değiştirmek bir alternatif olabilir.


ENERJİNİZİ ARTIRIN
Çin tıbbında her element bir organımızı temsil eder. Toprak kaslarımız ve hücrelerimizdir. Toprak elementlerinin yoğunluğu hücrelerde dengesizliğe yol açabilir. Yılın burcu köpek, öküz ve keçi burçları için kaygı, nefret ve gizli tehlikelere sebeptir. Bu burçlara sahip birinin bolca antioksidan tüketmesi öneriliyor. Toprak dengesizliği mide ve pankreası da etkiler. 2018'de yeme alışkanlıklarına dikkat etmek, sağlıklı ve uygun diyet yapmak çok önemli! Köpek toprak yılı çabuk kilo alınan bir yıldır. Toprak, ateşi söndürdüğünden ateş elementini temsil eden metabolik sorunlar, kalp ve kan dolaşımı ile ilgili sorunları bertaraf etmek için COQ10 (koenzim 10) kullanıp enerjinizi yükseltebilirsiniz.

KAZALARA DİKKAT
Köpek burcunun koruyucu meleği yoktur. Toprak elementini de temsil ettiği için bu yıl köpek burcu ile çatışması olan kişilerin dağa çıkması, ekstrem sporlar yapması önerilmiyor. Bunun sebebi de bu yıl çıkabilecek sorunlarda korunma özelliği olmayacağından dolayı yaralanmaların çok ağır gerçekleşebilir. Bunlardan korunmak için köpek burcuyla çatışması olan kişilerin tavşan sembolünü üzerlerinde taşımasını uzmanlar öneriyor. Toprak üstü toprak elementi yer katmanlarının hareketini temsil ettiğinden, bu yıl doğal afetlerin topraktan gelmesi muhtemeldir. Deprem, toprak kayması, çığ, bina çökmesi gibi toprakla ilgili yaşanabilecek olumsuzluklar gündem oluşturabilir.