Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
GEZİ
05/04/2018

Kopenhag şimdi de yüzen parklarıyla gündemde

Hayalimizdeki Danimarka ziyaretini öne almak için işte bir neden daha. Kopenhag'a Parkipelago adıyla yüzen parklar inşa ediliyor. 


İskandinavya’nın incisi Kopenhag hayallerimizin tatil listesinde her zaman üst sıralarda yer alıyordu; ancak bu yüzen park projesini gördükten sonra Danimarka’nın başkentini daha çok görmek istediğimizi fark ettik! Fotoğrafta gördüğünüz adacık, Kopenhag limanına yapılması düşünülen dokuz adacığın ilki. Projenin arkasında Danimarkalı tasarım stüdyosu Fokstrot ile Avustralyalı mimarlar Marshall Blecher ve Magnus Maarbjerg var. 
Tamamı el yapımı olan bu ahşap adacıklar sayesinde suyun üzerinde kürek çekerek hareket ettirebileceğiniz kamusal alanlar oluşturulması hedefleniyor. Bu adacıklar ıhlamur ağacından yapılan tek bir ahşap parçadan oluşacak. Birçok kişinin bu adalarda sevgilisiyle baş başa piknik yapacağını şimdiden görür gibiyiz. Parkipelago ismi verilen bu adacıklar, şehrin yorucu keşmekeşi içinde Kopenhag sakinlerine hava alma imkanı sağlamayı amaçlıyor. Güzellikler bununla da kalmıyor; her adacığın kendine has bir özelliği de olacak. Yüzen bir sauna ya da trombolin platformu gibi keyifli özellikler şimdiden cepte. Hatta bir balık tutma platformunun bile kurulması planlanıyor. Havalar kötü olduğunda ise yüzen adalar bir araya getirilerek birbirleri arasında geçiş sağlanması kolaylaştırılacak. Hayalimizdeki Danimarka ziyaretini öne almak için iyi bir bahane daha.