Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
FİLM
14/08/2017

Leonardo da Vinci'yi Leonardo DiCaprio canlandıracak!

Geçtiğimiz bin yılın en büyük dehası olarak kabul edilen Leonardo da Vinci'nin hayatını ele alacak filmde başrol Leonardo DiCaprio'nun.


Kaleme aldığı Steve Jobs, Henry Kissinger, Einstein ve Benjamin Franklin biyografileriyle müthiş bir başarı yakalayan ve her kitabıyla çok satanlar listesine giren Walter Isaacson, şimdi de Ekim ayında raflarda olacak Leonardo da Vinci kitabıyla gündemde. Hatırlanacağı üzere, Steve Jobs biyografisi 2015'te Michael Fassbender'ın performansıyla sinemaya uyarlanan Isaacson'ın Einstein biyografisi de National Geographic'te Genius dizisiyle ekranlara gelmişti. 
Bu iki başarılı adaptasyonun ardından gözler doğal olarak bir anda Leonardo da Vinci kitabına çevrildi. Öyle ki kitap daha yayınlanmadan Paramount Pictures ile Universal Pictures gibi iki dev yapımcıyı bile karşı karşıya getirdi. Geçtiğimiz bin yılın en büyük dehası olarak kabul edilen ve günümüzde hala kullanılan pek çok teknolojinin önünü açan Da Vinci'nin hayatını ele alan kitabın sinema yayın haklarını ise, kıran kırana geçen bir rekabetin ardından Paramount Pictures kazandı. Çekilecek filmde başrol ise Oscar ödüllü oyuncu Leonardo DiCaprio'nun olacak.
Bu arada DiCaprio'nun gerçekten de adını efsane sanatçıdan aldığını biliyor muydunuz? Annesi Uffizi Gallery'de Da Vinci'nin eserlerini incelerken, o günlerde henüz anne karnında olan minik Leo ilk tekmelerini atıyordu. Bu yüzden filmin yorumları çıktığı zaman kritiklerin "Leonardo bu rolü oynamak için doğmuş" diyeceklerinden de adımız gibi eminiz.