Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
MÜZİK
17/11/2017

Major Lazer ile Küba'da elektronik müzik destanı

Küba ve ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin onarımıyla birlikte Küba'da konser veren ilk Amerikalı grup olan Major Lazer, bu efsane konseri belgesel haline getirdi. 


Major Lazer'ın 2016 yılının Mart ayında Havana'da düzenlenen efsane konserini konu edinen belgesel yapım Give Me Future, piyasaya çıktı. Major Lazer, hatırlanacağı üzere Küba’da gerçekleştirilen ilk Amerikan menşeili müzik konserine imza atan isim olarak dünya müzik tarihinde yerini almıştı. Küba ve ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin onarımı Obama tarafından sağlanmış, bu sıcak gelişmenin ardından Havana’da peşi sıra konserler düzenlenmişti.
2017’de dünya prömiyerini Sundance film festivalinde yapan belgesel, Austin Peters tarafından yönetildi. 17 Kasım'dan itibaren Apple Music aracılığıyla tüm dünyada izlenebilecek olan bu yapım, elektronik müzik tarihine iz düşen konserlerden birinin perde arkasını tüm detaylarıyla gözler önüne seriyor. Yaklaşık 400 bin Kübalı karşısında muhteşem bir müzik ziyafeti veren Major Lazer,  gerçekten de efsane bir konsere imza atmıştı. Türün meraklıları kaçırmasın!

O muhteşem konsere bu video ile göz atabilirsiniz: