Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
FİLM
15/04/2019

Neil Jordan, kariyerinin en iddialı gerilim filmiyle sinemaya dönüyor: Greta

Yaşayan en önemli kadın oyunculardan biri ola Isabelle Huppert’in başrolünü oynadığı yeni Neil Jordan filmi Greta, 19 Nisan’da vizyonda olacak.


İrlandalıları severiz ancak Neil Jordan’ı bir ayrı severiz! Yönetmen, senarist ve edebiyatçı kimlikleriyle bize uzun yıllardır okuması ve seyretmesi büyük keyif veren tonla işe imza atan bu dehayı sevmeyelim de taşa mı dönelim? The Company of Wolves, Mona Lisa, Interview with the Vampire, The Burcher Boy, Breakfast on Pluto ve elbette renkli kariyerinin Oscar zaferini elde ettiği The Crying Game, Neil Jordan’ın unutulmazlarıdır. Bir dönem televizyon dünyasına da ışığını yansıtan ve imza attığı Borgias dizisiyle milyonları ekran başına mıhlayan Jordan, kariyerinin en iddialı gerilim filmiyle sinemaya dönüyor.


Yaşayan en önemli kadın oyunculardan Isabelle Huppert’in başrolleri Chloë Grace Moretz (Let Me In), Maika Monroe (It Follows), Colm Feore (House of Cards) ve Stephen Rea (The Crying Game) ile paylaştığı Greta, adeta Hitchcock döneminin gerilim dolu yapımlarını anımsatan bir film. Greta’nın konusu da Hollywood’un altın çağını ve modern şehir hayatının sapkınlıklarıyla karşı karşıya gelen masum insanların gerilimli öykülerini anımsatıyor.


Frances McCullen, annesini kısa bir süre önce kaybeden ve babasıyla da pek parlak bir ilişkisi olmayan, New York’ta yaşayan bir garsondur. Bir gün metroda bir çanta bulur ve çantada bulunan adrese gider. Çanta, Greta Hideg adlı Fransa göçmeni bir piyano öğretmenine aittir. Hideg ve Frances kısa sürede arkadaş olurlar. Ancak büyük bir tesadüfle başlayan bu arkadaşlık, işlerin pek de tesadüfi gelişmediğinin ortaya çıkmasının üzerine kanlı bir kovalamacaya dönüşür! Bize sorarsanız Isabelle Huppert’i bulaşık yıkarken bile sıkılmadan izleyebiliriz, hele bir de Neil Jordan’ın yönettiği, Hitchcock tarzı bir gerilimde bayıla bayıla izleriz! Greta, 19 Nisan’da sinemalarda olacak.