Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
TASARIM
16/07/2018

Okyanus çöplerinden Brugge kanalına 5 tonluk dev balina heykeli

Okyanuslarda yaşanan kirliliğe dikkat çekebilmek adına okyanus çöpleriyle yapılan 5 tonluk devasa bir balina heykeli Brugge kanalında ziyarete açıldı.  


Okyanuslarımız maalesef her geçen gün kirleniyor. Yapılan araştırmalara göre her sene en az 8 milyon ton plastik okyanuslara karışıyor. Üstelik önümüzdeki 20 sene içerisinde plastik üretiminin iki katına çıkacağı tahmin da ediliyor. Tüm bunlara rağmen okyanuslar konusunda yeterince çalışma yapılmıyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaptığı açıklamada okyanusların daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir tehdit altında bulunduğunu belirterek, hiçbir şey yapılmazsa 2050'de plastik çöplerin balıklardan fazla olabileceği uyarısında bulundu.
New York'lu mimarlık ofisi Studio KCA, bu vahim duruma dikkat çekebilmek adına, Belçika'nın Brugge şehrinde o meşhur kanallardan birine fotoğrafta gördüğünüz bu çalışmayı yapmış. 11,5 metre yüksekliğe ve 5 ton ağırlığa sahip bu balina,  Atlantik ve Pasifik okyanuslarından çıkarılan plastik atıklardan yapılmış. Nasıl etkileyici olmuş değil mi?