Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
MÜZİK
25/05/2018

Prince hayranlarına tune müjdesi: 4U: A Symphonic Celebration of Prince

57 yaşında hayatını kaybeden Pop/Rock müzik alemlerinin en özgün sanatçılarından Prince, çok özel bir turneyle hayranlarının karşısına çıkıyor. 


2016 yılında yaşadığı ani rahatsızlık sonrasında talihsiz bir biçimde hayata gözlerini yuman efsane şarkıcı Prince'i hiç canlı izlemeyenler için devasa bir konser turnesi planlanıyor. Prince'in ailesi tarafından duyurulan turnenin adı 4U: A Symphonic Celebration of Prince olacak. Prince'in en sevilen şarkılarını icra edecek olan bir senfoni orkestrasının yapacağı turnenin müzik direktörlerinden biri Questlove olacak. Questlove modern müziğin en önemli yıldızlarından biri ve Prince konusunda tam bir yürüyen ansiklopedi! Senfoni orkestrasının yanı sıra Prince'in canlı orkestrasında görev almış müzisyenlerin ve sürpriz vokalistlerin katılım göstereceği turnenin görsel tasarımı için Prince'in şahsi fotoğraf arşivinden gün yüzü görmemiş fotoğraf kareleri kullanılacak.
Prince'in en ünlü şarkılarının Prince arşivi tarafından kutsanacağı bu buluşmanın gerçekten özel bir deneyim sunacağından eminiz. Ekim ve Kasım aylarında ABD'de verilecek bir dizi konserle ilk ayağı başlayacak olan turnenin 2019'da Avrupa'ya da uğraması bekleniyor! Bu arada bir Prince haberimiz daha var! Ünlü hip hop sanatçısı Jay Z'nin sahibi olduğu Tidal bilindiği gibi Prince'in de ölmeden önce mukavele imzaladığı son müzik şirketi olarak tarihe geçmişti. Tidal şu sıralar Prince'in yaptığı kayıtları elden geçirmekle meşgul zira Eylül 2018'de tamamı yeni şarkılardan oluşacak olan sıfır kilometre bir Prince albümü Tidal'da yayında olacak!