Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
FİLM
02/04/2019

Şiddet dozuyla tepki çeken yeni Fatih Akın filmi Altın Eldiven, 12 Nisan'da vizyonda

2016’da piyasaya çıkan ve Alman seri katil Fritz Honka’nun yaşamını konu edinen Der Goldene Handschuh (Altın Eldiven) adlı roman, Fatih Akın'ın en sert filmlerinden birine dönüştü. 


Türkiye’nin yurt dışındaki iftihar kaynaklarından biri olan, Altın Ayı ödüllü yönetmen Fatih Akın, yeni filmi Der Goldene Handschuh ile sadık hayranlarını bile ters köşeye yatırmaya hazırlanıyor. Filmin çıkış noktası, Heinz Strunk’un aynı adlı romanı olarak belirlenmiş ve izleyenlerin söylediğine göre bu Fatih Akın’ın seyretmesi en zor filmi olmuş. Filmdeki adrenalin ve şiddet dozu o kadar yüksek seviyedeymiş ki seyredenler Akın’ı adeta Lars Von Trier’e rakip olarak görmeye başladıklarını söylemişler! Öyle, Duvara Karşı’daki biber dolmalarına benzemez bu işler! Geçtiğimiz ay düzenlenen 69. Berlin Uluslararası Film Yarışması’nda Altın Ayı’yı kapmak için yarışan filmin gösterimi ertesinde eleştirmenler tarafından topa tutulması ise, oldukça şaşkınlık yarattı. Bazı eleştirmenlerin negatif yorumlarında ileri giderek Fatih Akın’ı topyekün bir şiddet pornosu çekmiş olmakla yaftaladığına bile şahit olduk. Biz yine de bu çılgın filmi izlemek için vizyona girdiği hafta sonunda Der Goldene Handschuh için salonda yerimizi alacağız.


Filmin esinlendiği romanın yazarı olan Heinz Strunk, hem müzisyen hem de komedyen olarak nam salmış bir isim. 2016’da piyasaya çıkan ve Alman seri katil Fritz Honka’nun yaşamını konu edinen “Der Goldene Handschuh” romanı, oldukça saygın bir edebiyat ödülü olan Wilhelm Raabe Literature Prize’a layık görülmüş, önemli bir eser. Friedrich Pual Honka, namıdiğer Fritz Honka, Hamburg’un genel ev bölgesinde çalışan dört hayat kadınını öldüren bir canidir. Honka’nın fiziksel deformasyonu ve cinsel yetersizlikleri, işlediği cinayetlerin motivasyonu olarak görülmektedir. 1970-1975 yılları arasında beraber olduğu hayat kadınlarını öldüren ve cesetlerini parçaladıktan sonra evinde saklayan bu sapık katil, komşularının çürüyen cesetlerden yayılan koku sebebiyle yaptıkları şikayetler neticesinde bile yakalanamamıştır. Almanya’nın en ünlü sapık katillerinden biri olarak tarihe geçmiş olan Honka’nın filmini de çekse çekse Fatih Akın gibi usta bir yönetmen hakkını vererek çekebilirdi diye düşünüyoruz. Türkiye’de “Altın Eldiven” adıyla gösterime girecek filmin vizyon tarihi ise 12 Nisan.