Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
DİZİ
31/01/2019

Stephen King efsanesi The Stand dizi oluyor

Stephen King hayranı olmak için harika bir zaman! 10 bölümlük bir mini-dizi olarak uyarlanacak olan The Stand, CBS All Access'te yayımlanacak. Detaylar haberimizde.  

 

Stephen King imzalı uyarlamaların ardı arkası kesilmiyor! King'in en sevilen ve en uzun romanlarından biri olarak bilinen The Stand'in post-apokaliptik macerası epik bir mini-dizi projesi olarak uyarlanacak. 1978 yılında yayımlanan ve satış rekorları kıran efsane roman, 1994 yılında yine bir televizyon dizisi olarak uyarlanmıştı. 366 dakika uzunluğunda olan bu devasa dizinin yönetmen koltuğunda o yılların ünlü ismi Mick Garris oturmaktaydı. 20th Century Fox firmasının X-Men film evreninde geçen The New Mutants projesiyle adını duyuran Josh Boone, The Stand dizisinin başındaki isim olacak. Boone daha önce bu kitabı 4 filmlik bir seri olarak uyarlayacağını duyurmuştu ancak anlaşılan King ve ekibi, hikayenin hakkıyla anlatılabilmesi için dizi formatını daha uygun bulmuşlar.
The Stand, Star Trek: Discovery, The Good Fight, No Activity, Strange Angel, The Twilight Zone ve Tell Me a Story gibi dizileriyle dikkat çeken CBS All Access tarafından ekrana getirilecek. Toplam 10 bölümden oluşacak ve 10 saat sürecek olan bu epik maceranın The Stand romanının hakkını vereceğini düşünüyoruz. The Stand romanının konusu kısaca şöyle; ölümcül bir veba salgını dünya nüfusunun büyük bölümünü öldürür. Hayatta kalan az sayıda insan iki farklı gruba ayrılır. Gruplardan birinin başında yaşlı ve bilge bir ruhani lider varken diğeri tamamen yok etmeye odaklı hunhar bir varlık tarafından kontrol edilmektedir. İyi ve kötünün savaşı gezegenin çorak topraklarında son bir kez daha yaşanacaktır! Geçtiğimiz yıllarda çizgi roman formatına da uyarlandmış olan The Stand romanının yeni dizi versiyonunun 2019'da gösterime girmesi bekleniyor! 

The Stand'in 1994 tarihli ilk dizi uyarlamasının fragmanı

 



Bu arada bir Stephen King romanı daha sinemaya uyarlanıyor. The Tommyknockers projesinin başında son yılların gözde yönetmeni James Wan var ve filmi heyecanla bekliyoruz. İşte detaylar.