Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
TASARIM
22/04/2017

Süper kahramanlar gerçekçi vücut ölçülerinde olsalardı...

Süper kahramanlar hem çizgi roman sayfalarında hem de beyaz perdede olağanüstü fizikleriyle boy gösterirler... Peki ya sıradan insan fiziğine sahip olsalardı?

Yapılan son araştırmalara göre Amerika Birleşik Devletleri nüfus oranında obezitenin bir hayli dikkat çekici bir problem olarak olarak yer aldığı ortaya konuyor. İnsanların hızlı, dengesiz ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları sonucunda ortaya çıkan obezite, bazı psikolojik sorunları da beraberinde getiriyor. İşte o sorunlardan biri de, bazı insanların bulimiya nervoza adı verilen duruma düşmeleri.
Bulimiya nervoza (veya kısaca bulimiya) bir yeme bozukluğu. Bulimik atak sırasında normal insanlardan fazla yerler. Bu yeme işlemini genellikle yalnız kaldıklarında çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye çalışırlar. Daha sonra yediklerinin kilo almasına neden olmaması için aşağıdakilerden birini yapar: kusma (isteyerek kusma), uygun olmayan bir şekilde laksatif, lavman, diüretik veya diğer ilaçların kullanımı veya yoğun egzersiz. Bulimiya hakkında bilgilendirici bir site olma özelliği taşıyan Bulimia.com ise, geçtiğimiz günlerde ilginç bir görsel serisi ile gündeme geldi.
Sitenin yayınladığı bu seride süper kahramanların, eğer normal insan ölçülerine sahip olsalardı nasıl olabilecekleri resmedildi. Aşağıda serinin tamamını bulabilirsiniz.
Bu arada süper kahraman oyuncaklarından harika görseller ortaya çıkaran hot.kenobi’yi görmüş müydünüz?