Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
DİZİ
11/03/2018

Superman'in öyküsü 23 Mart'ta başlayacak Krypton ile ortaya çıkıyor

SYFY kanalının uzun zamandır merakla beklenen dizisi Krypton, 21 Mart’ta başlıyor. Superman'in geçmişini artık herkes öğrenecek. 


Herkesin bir geçmişi var, elbette Superman'in de! Krypton dizisi, Kal-El'in (Superman) güneş sistemimize gönderilmesinin ardında yatan sebebi, diğer bir deyişle Krypton'un yok oluş öyküsünü konu ediniyor. Krypton, izleyicilerini Superman'in doğumuna sebep olan olaylarla, DC çizgi roman evreninde bile bugüne dek sınırlı sayıda seride işlenmiş konularla ve El hanedanının en önemli üyeleriyle tanıştıracak. Bu sayede Superman'e dair hiç bilmediğimiz detayları öğreneceğiz. 

 

Kal-El’in yani Superman'in dedesi Seyg-El, Krypton dizisinin baş kahramanı olacak. Seyg-El, dizide genç yaşında işlediği büyük bir suç sebebiyle El hanedanından dışlanan genç bir savaşçı olarak dizide karşımıza çıkacak. Dizi süresince bir anti-kahramanın, yaşayacağı olağanüstü maceralar ertesinde, gezegeni Krypton'un kaderini değiştiren gerçek bir kahramana dönüşümünü izleyeceğiz.
Seyg-El'in macerası boyunca vereceği önemli kararların Superman'in yaşamıyla ve karakteriyle paylaşacağı kesitler, dede-torun arasındaki mistik ilişkinin kökenini de gözler önüne serecek. Seyg-El'in anti-kahramandan, ideal kurtarıcıya dönüşüm hikayesi ve El hanedanı tarihine yapacağı etki, soluk soluğa izlenecek bir seyirlik olacak.
Üstelik yapımcılar bu dizinin basit bir "Krypton'un yok oluş tarihçesi" klişesine dönüşmesini engellemek adına önemli bir karar almış; Krypton dizisinde yaşanan olaylarda dünyadaki karakterlerin ve zaman yolculuğu temasının önemli rolü olacak.
El hanedanının dışlanan Seyg-El, bir yandan sokaklarda büyüyerek kendisine bir gelecek kurmaya uğraşırken bir taraftan da dedesi Val-El'le kopan bağlarını onarmaya çalışacak. Krypton'un merkezindeki ana tema "aile" olacak. Krypton halkının krema tabakasındaki önemli varislerden biriyken Rankless adı verilen alt sınıf halka terk edilecek olan Seyg-El'in hikayesini seyrederken Krypton'daki acımasız sınıf sistemine ve gezegenin sonunu hazırlayacak olan kırılmaların ilk çatlaklarına şahit olacağız. El ve Zod ailesinin iktidar savaşları bir yandan, Kandor şehrinin belalı halkının isyan mücadelesi diğer yandan ateşi harlayacak!


Günümüzden 200 yıl öncesinde yaşananları konu edinecek olan Krypton’a, 2017 yılında var olan ve Dünya’da yaşayan süper güçlü karakterler katılırsa şaşırmayın! Özellikle de Superman'in doğumunu engellemek için günümüzden geçmişe gidip dedesinin peşine düşecek olan gizli güçler, dizideki karmaşık entrika senaryolarına bambaşka bir katman daha kazandıracak. DC çizgi romanlarında bulunan Krypton detaylarının da bu dizi sayesinde temize çekileceğini iddia eden yapımcılara göre, Krypton dizisi özellikle de çizgi romanların yolundan sapan cesur atılımlar yapacak ve en sıkı çizgi roman takipçilerini bile ters köşeye yatıracak sürprizler barındıracak.
Yapımcılar, DC çizgi romanlarını takip edenlerin çok iyi tanıdıkları karakterleri, özellikle de Superman'in doğumuna engel olmak isteyen süper kötülerin bir kısmını Krypton dizisinde göreceklerini müjdeledi. Dünya'nın süper kötüleri, Krypton'un "kötü çocuğunun" karşısına dikildiğinde yaşanacak heyecan dolu düelloların seyircileri mest edeceğine eminiz. Eğer yapımcılar özellikle de diziden yayınlanan en yeni fragmanlarda gördüğümüz kaliteyi Krypton'un tamamına yayarlarsa, 2018'in süper kahraman dizilerinin şampiyonu şimdiden bellidir.


SYFY kanalı Krypton dizisi için oldukça kalburüstü bir ekiple çalışıyor. Dizi tamamen orijinal bir senaryoya sahip olsa da, ilham kaynağı ve çıkış noktası olarak 1980 yılında piyasaya çıkmış olan The World of Krypton çizgi roman serisine dayanıyor. Dizinin senaryosu David S. Goyer (Man of Steel, Batman v Superman) ve Ian Goldberg (Terminator: Sarah Connor Chronicles) tarafından kaleme alınmış. Krypton'da Seyg-El rolünde Cameron Cuffe'yi (The Halcyon), Lyta Zod rolündeyse Georgina Campbell'i (Black Mirror) izleyeceğiz. 
Krypton'un özellikle de ilk bölümünün mutlaka izlenmesini salık veren yapımcılar, Seyg-El'in hikayesindeki pek çok detayın bu bölümde saklı olacağını ve dizinin geleceğine dair çok önemli ipuçları içereceğini vurguluyorlar. Pelerinleriniz hazırsa ve tüm zamanların en güçlü süper kahramanının aile sırlarını öğrenmek istiyorsanız, 21 Mart’tan itibaren gözünüz Krypton’da olsun!

Fragman: