Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
POP-KÜLTÜR
03/07/2019

The Walking Dead'in 16 yıllık macerası 193. sayıyla noktalandı

Tüm zamanların en popüler çizgi roman serilerinden biri olan ve dizi uyarlamasıyla global fenomene dönüşen The Walking Dead, 193. sayısıyla macerasına nokta koydu. 


Tam 193 sayı geçtiğine inanmak oldukça zor. Rick Grimes’ın Atlanta’da terk edilmiş bir hastane odasında uyanışını, kendisine ne olduğunu anlamak için mücadele verirken bir yandan da hastanenin koridorlarında kayboluşunu, girdiği bir koridorda gördüğü kilitli kapının üzerindeki “SAKIN AÇMAYIN, İÇERİDE ÖLÜLER VAR” ibaresini okuyuşumuz daha dün gibi. The Walking Dead, George Romero’nun Yaşayan Ölüler’inden sonra zombilerin adeta altın çağını müjdeledi. O kadar büyük bir fenomen haline geldi ki zombiler; oyuncaklara, romantik komedi filmlerine, ülkemiz de dahil dünya çapında düzenlenen zombi yürüyüşlerine ilham oldu!



2010’ların kültürel fenomenine dönüşen bu çılgın salgının bir numaralı mümessiliyse Robert Kirkman. 2003 yılında yayımlanmaya başlayan The Walking Dead çizgi romanı hemen ilk sayısından çizgi roman sevenlerin dünyasında infial yaratmaya başlamıştı. Oyuncakları, tişörtleri, aksesuarları derken The Walking Dead 2009 yılında çoktan devasa bir marka haline gelmişti. Ancak uluslararası bir fenomene dönüşmesi elbette 2010’da yayınlanmaya başlayan dizisiyle gerçekleşecekti. Dizinin yapımcısı, Shawshank Redemption efsanesinin yönetmeni Frank Darabont’tu. Fena bir ilk sezon geçirmeyen diziyle yolları küs ayrılan Darabont’tan sonra The Walking Dead adeta maraton koşan bir atlet gibi diğer dizilerle arasındaki farkı açtı. Fenomen dizi, şu an ekranlarda 9. sezonun sonunda.

 

The Walking Dead'in 193'ncü yani fnal sayısının adı “The Farmhouse” oldu. 3 Temmuz'da son kez piyasaya çıkan son sayı için Robert Kirkman şunları söyledi: "Ben de üzgünüm. En az sizin kadar ben de bu seriyi özleyeceğim. Bitirmek zorunda kalmak kalbimi kırıyor ancak önümüze bakmalıyız. Ben bu dünyayı ve karakterleri çok seviyorum ancak kaliteden ödün vermek pahasına olayları uzatmak bence bu seriye yapılacak en büyük kötülük olurdu. Umarım okurlarım bu tercihin sebebini anlar. Sizin bitmeyen ilginiz sayesinde bu macerayı layıkıyla anlatabildim. 193 sayı boyunca da bu macera aynı kalitede devam etti. Bugüne dek kimse The Walking Dead'e ne karıştı ne de müdahale edebildi, bunu mümkün kılan da sizin ilginiz oldu. Bu sektörde nadiren görülen bir başarıdır. Bunu mümkün kıldığınız için tekrar teşekkür ederim."

The Walking Dead'in son sayısı: