Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
DİZİ
04/11/2017

Umberto Eco'nun unutulmaz romanı Gülün Adı dizi oluyor

Bir dönem Türkiye'de adeta peynir ekmek gibi satılan Umberto Eco romanı Gülün adı, usta oyuncu John Turturro'nun başrolünde bir mini diziye dönüşüyor.


Yaklaşık iki yıl önce hayatını kaybeden Umberto Eco'nun 1980 tarihli ilk romanı olan Il nome della rosa (Gülün Adı), kısa sürede çağdaş klasikler arasına girerek İtalyan yazarı dünyaca tanınan bir isme dönüştürmüştü. Çok katmanlı bir yapıt olan bu romanda, 1327’de İtalya’daki bir manastırda geçen bir cinayet soruşturması anlatılıyor bildiğiniz gibi. Hem Ortaçağ Hıristiyan dünyasını derinliğine irdeleyen bir tarihsel roman hem de soluk soluğa okunan bir polisiye öykü olan Gülün Adı,1986 yılında Jean-Jacques Annaud'un yönetmenliğinde bir sinema filmine de dönülmüştü. Usta oyuncu Sean Connery'nin oynadığı film, kitabın şöhretine adeta şöhret atmıştı.
30 yıl sonra Gülün Adı şimdi de karşımıza bir televizyon dizisi olarak çıkacak. Roma'daki Cinecittà Studios'ta Ocak ayında başlanacak çekimler için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Alman ve İtalyan ortak yapımı olacak olan proje, sekiz bölümlük bir mini dizi olacak. Dizinin senaryosu Emmy ödüllü Nigel Williams tarafından kaleme alınıyor ve oyuncu kadrosuna son katılan isimler ise John Turturro ve Rupert Everett oldu. Usta oyuncu John Turturro, dizide 1986 tarihli filmde Sean Connery'nin hayat verdiği William of Baskerville karakterine hayat verecek.
Detaylar için Postkolik'i takip edin!


The Night Of dizisindeki harika performansıyla tam puan alan John Turturro, dizinin başrol oyuncusu oldu. 


Gülün Adı-1986 fragman: