Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
DİZİ
27/11/2017

Yüzüklerin Efendisi dizisinin bütçesi 1 milyar doları aşacak

The Lord Of The Rings üçlemesinin 280, The Hobbit üçlemesinin ise 655 milyon dolara çekildiğini düşünürsek, 1 milyar dolar dizi için normal bir bütçe olarak kabul görüyor. 


Amazon'dan Yüzüklerin Efendisi dizisine dair resmi açıklama geldiğinden beri konuşulan konulardan biri de, dizinin dudak uçuklatan prodüksiyon maliyeti. 2019'da çekimlerine başlanacak ve 2020 yılında da ilk sezonunu seyretmeye başlayacağımız Lord of the Rings prequel, şimdiden tüm zamanların en pahalı televizyon projesi olarak dikkat çekiyor. Zaten Peter Jackson imzalı The Lord Of The Rings üçlemesinin 280, Hobbit üçlemesinin ise 655 milyon dolara çekildiğini düşünürsek, başka bir senaryo da zaten pek mümkün değildi. Yapılan analizlere göre, böyle bir projenin minimum 1 milyar dolar gibi bütçeyle çekilebileceği konuşuluyor. Amazon'un Yüzüklerin Efendisi’nin yayın haklarını almak için daha yolun başında 250 milyon doları gözden çıkarması, 1 milyar dolarlık bütçenin aşılabileceğini bile düşündürtüyor.

  


Amazon Studios, JRR Tolkien'in klasik fantezi üçlemesi olan Lord of the Rings kitaplarından ilham alınarak yaratılacak olan dizi için Tolkien Estate and Trust, Harper Collins ve Warner Bros'a bağlı olan New Line Cinema ile ortaklaşa çalışacak. Amazon Studios'un yapımcılar şefi olan Sharon Tal Yguado'ya göre, Orta Dünya ve Yüzüklerin Efendisi hayranlarını oldukça epik bir serüven bekliyor. Tolkien'in efsanevi dünyasında geçen ve birden fazla sezona yayılacak epik prodüksiyonuyla dizi dünyasına farklı bir boyut kazandıracak olan bu yapım, Lord of the Rings temalı ilk televizyon dizisi olma şerefini taşıyacak. Peki yeni Lord of the Rings dizisinin içeriği ne olacak?

 


Dizi, Fellowship of the Ring (Yüzük Kardeşliği) kitabının öncesinde yaşanan ve Orta Dünya'nın farklı karakterlerine odaklanan olayları konu edinecek. Şimdilik filmlerde izlediğimiz karakterlerden hangilerini göreceğimiz sır gibi saklansa da, yapımcıların özellikle de Tolkien'in hem yayımlanmış eserlerinden hem de hiç gün yüzü görmemiş çalışma notlarından yararlanacağı müjdelendi. Tolkien mirasçılarının ve yazarın yayıncı kuruluşunun dizinin prodüksiyonunda direkt olarak söz hakkı olacağını düşünürsek, uzun yıllar sürecek bir Orta Dünya serüveni bizleri bekliyor. 
Üstelik Amazon yetkilileri sadece tek bir dizi ile Orta Dünya'yı ziyaret etmeyecek. Sharon Tal Yguado ve ekibi tarafından ikinci sezondan itibaren yayın hayatına başlayacak ve ana dizinin kurgusuna paralel yol izleyecek ikinci bir spin-off dizinin de Amazon’un yayın planları arasında olduğunu müjdelendi. Gelişmeler için takipte kalın.