Postkolik_Loader
Haberi Paylaş!
POP-KÜLTÜR
04/12/2017

Steve Cutts, tüketim çılgınlığını eleştirdiği kısa filmiyle gündemde

İngiliz illüstratör Steve Cutts, Happiness adlı 4 dakikalık kısa animasyonda modern toplumun aşırılıklarını sıçanların dünyasında hikayeleştiriyor.


Londra'da yaşayan yetenekli illüstrasyon sanatçısı Steve Cutts, bir süredir modern toplum sorunlarını eleştiren çalışmalarıyla gündemde. Çizimleriyle birçok yayın organına haber olmayı başaran Cutts'ın çizimlerinde yalnızlaşma, hırs, para tutkusu, tüketim gibi konular ön plana çıkıyor. Videonun altındaki fotoğraflarda Cutts'ın bu konudaki çalışmalarını görebilirsiniz.
Cutts, şu sıralar yeni kısa filmi Happiness ile gündemde. Steve Cutts, Happiness adlı animasyonunda bizleri sıçanların dünyasına götürüyor ve mutluluk peşinde nasıl birbirlerini ezerek koştuklarını gösteriyor. Genç illüstratör, bu müthiş kısa animasyon filmle karanlık ve rahatsız edici mutluluğa ulaşma telaşındaki koşturmacamızı ve modern toplumun bize dayattırdığı toplu tüketim, anlayış kıtlığı, bencillik, sınır tanımayan kapitalizm ve yozlaşma gibi konuları işliyor. Happiness, tıpkı In Shadow gibi vurucu bir kapitalizm eleştirisi olarak dikkat çekiyor.

Happiness:


Steve Cutts'ın bazı çalışmaları: